העולם שלנו שינה את פניו בשנים האחרונות. הקורונה שהפתיעה אותנו לפני שנתיים ועדיין מדשדשת פה ושם, הותירה אף היא חותם עז על החיים שלנו במיוחד בתחום הספציפי של לימודי אונליין.
אם קודם לכן היו לימודי האונליין ולימודים בזום משהו שלא נעשה בדרך כלל מלכתחילה, הרי שכיום מוקמים קורסים רבים שמלכתחילה זו השיטה שלהם וזו הדרך שהם בוחרים.
השאלה שעולה בדרך כלל היא האם קורסים אונליין יכולים להשתוות לקורסים הרגילים? האם אכן משתלם ללכת על קורסים שכאלה?
אז אני כאן כדי למנות את היתרונות של הקורסים הללו אל מול הקורסים הרגילים אך בלי להתכחש גם לחסרונות שיש לקורסים הללו.
קורסים אונליין – למה זה טוב?
קורסים אונליין הינם יעילים במיוחד במקרים הבאים –
* אנשים עסוקים מאוד בעבודה, לימודים או חיי משפחה שלא מוצאים את הזמן לצאת וללמוד את הקורסים הנחשקים או הנחוצים להם אך הם עדיין לא רוצים להתפשר על הרמה המקצועית של הקורס. אפשר למצוא היום קורסים אונליין ברמה גבוהה מאוד וכאלה שנותנים מענה מושלם.
* אנשים שרוצים ללמוד בשעות המתאימות להם – ברוב המקרים גם הקורסים שנמסרים בשידור חי, מוקלטים ומאפשרים צפייה בכל עת. מה שבעצם מאפשר לכל אחד לצפות בשיעור בזמן המתאים לו. מובן שכך אפשר ללמוד בכל שעה קונבנציונאלית ושלא. זה צמה שהכניס את המושג של לימודים עם פיג'מה.
* קורסים מוזלים – קורסים אונליין לרוב עולים פחות מהקורסים הרגילים. הדבר נובע בעיקר בגלל שלמנהלי הקורסים יש פחות הוצאות במסירת הקורסים הללו שלא מחייבים אותם בשימוש בכיתות לימוד על כל המשתמע מכך. שזה אומר עלויות שכירות, עלויות חשמל, מיזוג וכן הלאה.
מעבר לכך, בקורסים הדיגיטליים אין למעשה הגבלה על מספר התלמידים. כך שבמקום קבוצה מוגדרת של עשר או עשרים משתתפים יכולים להשתתף בקורס אינספור תלמידים כשאין לזה כמעט כל הגבלה.
קורסים אונליין – יש גם חסרונות
אז מה החסרונות בקורסים הללו?
* לא תמיד אפשר לשאול שאלות – לרוב ישנה אפשרות להשתתף ולשאול שאלות או לכתוב אותם בצ'אט אך אם הקורס הוא לא בדיור חי או שצופים בו בשעות אחרות זה הופך להיות מסורבל יותר. למרות שתמיד יש מקום לשאלות וקבלת תשובות.
* אין חברה – הלימודים הם בלי חברה מסביב. זה עשוי בהחלט להיות משעמם.
* צריך משמעת עצמית גבוהה – בגלל שהתלמיד נמצא בבית הוא עלול להתפתות לקום, לצאת מהחדר במיוחד שלא תמיד חייבים לראות אותו על מסך הכיתה. בלי משנעת עצמית גבוהה הוא עשוי להפסיד שיעורים רבים ולא לנצל את הקורס.
* המורה לא רואה מה קורה עם התלמידים – המורה שיושב מול המסך לא תמיד יכול לדעת מה התלמידים עושים בזמן השיעור והאם הכול מובן להם.
אז לא נוכל לקבוע מה עדיף על פני מה. כל אחד אמור לבחור את הקורסים בפורמטים שמתאימים לו.
אולי יעניין אותך לקרוא על: